Põlvas kohtumine sai teoks virtuaalselt!

15. veebruarist 16. märtsini käesoleval aastal  toimus Erasmus+  ja paralleelselt samanimelise etwinningu projekti “Ausgewähltes virtuelles Europa-AVE”   (algus 2018) raames aasta tagasi Põlvas toimuma pidanud kohtumine virtuaalselt: kaheksa (8) live online ja online koostöökohtumiste-töötubadena.
Põlva Gümnaasiumist osalesid selles  11 J klassi saksa keele õppijad. Projektipartneriteks olid ikka Austria, Itaalia, Kreeka õpilased.
Meie teemaks oli „Haridus“.
Veebruarikuu 3. nädala jooksul õppisime üksteist tundma etwinningu foorumis, 4. nädalal oli teemaks Eesti tundmaõppimine, mille jaoks olime õpilastega kogunud huvitavat saksakeelset materjali (videosid, telesaateid, artikleid, veeblehekülgi jne) ja loonud esitlusi ja ülevaateid  küll Eestimaa, Tallinna, Tartu, Põlva kohta. Rahvusvahelised õpilasgrupid said iga töötoa puhul kokku aruteluks 4-s erinevas live online ruumis (Microsoft Teams, Google Meet, Zoom, Webex) erineva õpetajaga.
Iga töötoa ülesandeks oli erinev ühistöö.
Iga töötoa lõpus analüüsisime teemakohast, rahvusvahelist koostööd ja  andsime tagasisidet Mentimeteri abil.
Nii koostati Eestimaast rahvusvahelise koostööna ühisesitlus (Google Slides), kõiki partnerkoole õpiti tundma etwinningu jututoas ja Padleti chati-s vesteldes, küsimusi esitades + ka koolide kodulehekülgi uurides ja lõpptulemusena täideti  reaalajas võrdlustabelid.
Kolmele rahvusvahelise kosstöönädalale järgnes üks tihedamate töötubade  nädal, mis algas 09.03.2021 pidulikuma ja ametlikuma avaüritusega Zoomis. Tervitamas olid kõikide partnerkoolide direktorid (kusjuures meie direktor Alo Savi tervitas noori saksa keeles)  ja Põlva valla poolt  tervitas projektis osalejaid armsa ja ülevaatliku videotervitusena Põlva abivallavanem Janika Usin. Huvitavaks vaatamiseks ja meie gümnaasiumiga tutvumiseks olid Anna ja Uku loonud saksakeelsete subtiitritega video, mille lõpuosas said osalejad näha-kuula meie gümnaasiumi uhiuut bändi „Sõnasabakõlks“. Reaalajas ühisfoto sai teoks Padleti abil. Muidugi ei puudunud avaürituselt ka temaatilised virtuaaltordid, mis said „küpsetatud“ Cakesy-küpsetusahjusJ.
10.03. olid rahvusvaheliste õpilasgruppide luubi all meie maade haridussüsteemid. Taas oli abi eestöödest, kuna eri maade õpilased olid eelnevalt loonud rida esitlusi oma haridussüsteemide kohta.
11.03. arutlesid õpilasgrupid live-ruumides praeguse aja distantsõppimise kohta, leides positiivseid ja negatiivseid külgi, kiigates kaasõpilaste töölauale (fotod). Ülevaatlikud 4 interaktiivset postrit sel teemal valmisid reaalaja koostööna Wakelet-i keskkonnas.
12.03 panid õpilased live-ruumides oma mõtted ja unistused kokku tulevikukooli loomisel. Kõikide gruppide unistused avaldusid kenade plakatite kaupa Jamboardi-s.
16.03 panime meie projektikohtumisele ja kogu projektile pidulikult punkti. Live –lõpuüritus sai taas teoks Zoom-is. Vaatasime koos veelkord üle, mida olime koos loonud ja millega suurepäraselt hakkama saanud. Kiirtempos oli ühe Digivõistluse kohta valmistatud video abil kõikidel veel võimalus „ringi joosta“ meie kaunis koolihoones. Aplodeerisime ja tänasime meie projektitööd koordineerinud ja juhtinud õpetajaid. Kõige enam olime õpetajatena uhked oma õpilaste üle, kes nelja rahvusvahelise grupina kosstöösse vastutustundlikutl ja hoolega panustasid ja toredaid töid meisterdasid. Eriti tänuväärsed on kõik kogemused, mida virtuaalse koostöökohtumiste jooksul kogesime, mida saame lahkesti teistele virtuaalsete kohtumiste korraldajatele edastada. Eriti pean silmas just erinevates live-ruumides konkreetselt kogetut.
Jah, oli pikk, pingutav, vastutusrohke ettevalmistus, organiseerimine, läbiviimine, kus osalejaid oli erinevalt eelmistest kohtumistest pea 80 õpilast, aga kogu see panustamine tasus ennast ära, sest süda on rahul, et kohtumine Põlvas, Eestis sai teoks ja meie gümnaasiumi 11 J klassi saksa keele õppijatel olid saksa keele tundidena just need erilised ja peagi unustamatud projektitöötoad. Ja nii armas oli kuulda oma rahvusvaheliste kolleegide rahulolu ja tunnustust suurepärase organiseerimise kohta.
Niisiis, mu armsad õpilased, Anna, Uku, Kätlin, Nelelis, Eliise, Salme, Deili, Sandra, Mattias, Kaspar, Imre, Robin-Sulev, Jüri, olid kõik  tublid!
Pole unustanud ka eelmistel kohtumistel Mödlingis, Patrases ja Taorminas panustanud kunagisi ja praegugi veel meie gümnaasiumis õppureid ja juhiabi Eppu.
Muidugi ei lõpe projekt üleöö: ikka on veel materjale ja fotosid (ekraanipilte) ja töösid etwinningu platvormile üles laadida, Bookcreatori keskkonnas loodavaid  mälestusraamatuid täiendada, aruandeid esitada…
Maiustused ja meened on projektipartnerite vahel teel: suur tänu meie gümnaasiumile ja Europe Direct Põlvamaale maiustuste ja kergete meenetega toetamast. Väga suur tänu meie kunstiõpetaja Janele, kes nii palju kutseid ja osalustunnistusi järjepidevalt valmistas.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Design a site like this with WordPress.com
Get started